mam ten silnik pali od zawsze tyle samo na trasie 6,7 w miescie 9,5 -10 liitra na 100 i to tyle ma już przejechane 101 tys i ciagle tyle samo spala
wyłącznik drzwiowy do oświetlenia wnętrza
Zwiń
X
-
wyłącznik drzwiowy do oświetlenia wnętrza
Gdzie w Octavii 1 (98r) znajduje sie wyłącznik drzwiowy w drzwiach kierowcy i jak sie do niego dostać. Szukałem i nie potrafię go zlokalizować. Może ktoś może podać w jaki sposób się do niego dobrać. Potrzebuję sygnał otwartych drzwi do montażu alarmu. Może gdzieś w instalacji dostępny jest ten sygnał bez potrzeby dostania się bezpośrednio do wyłącznika?
-
-
Jeśli do montażu alarmu, to po jasną cholerę dobierać się do czujnika. Lecisz po instalacji- wejście wiązki z drzwi do słupka. Moąna też szukać kabelków sterujących oświetleniem wnętrza, ale z tym czasami bywa problem- szczególnie jak centralka alarmu nie ma opóźnienia w uzbrojeniu - i głupieje w momencie gaśniącia żarówki. Z tego co pamiętam, to podłączałem alarm w fabiance- i tam wpinałem sie do włączników drzwiowych , i mimo tego musiałem je separowac od żarówki diodami, bo bydlę głupiało - przy ściemnianu żąrówki załączał wszystko co miał na pokładzie :szeroki_usmiech.
[ Dodano: Czw 05 Sty, 06 20:29 ]
PS oczywiście kabelki od czujnika też sterują oświetleniem, ale chodziło mi o te, które idą już do lampki z "ściemniaczki"Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
Komentarz